«Ліга Сильних»: Для українських воїнів, які втратили слух, закуплять апарати у межах міжнародного проєкту

Опубліковано

Громадська спілка «Ліга Сильних» запускає новий проєкт, який спрямований на покращення умов життя людей з інвалідністю та їхніх сімей, які постраждали внаслідок війни в Україні. Про це повідомила виконавча директорка «Ліги Сильних» Дар’я Сидоренко. 

«Один із напрямків проєкту спрямований на підтримку українських військових, які отримали травми на війні та втратили слух. Разом з громадською організацією “Відчуй” ми працюємо над тим, щоб вони отримали слухові апарати якомога швидше», — пояснила виконавча директорка «Ліги Сильних» Дар‘я Сидоренко.

Окрім цього, проєктом передбачено ще 3 напрями, які також будуть реалізовані спільно з громадськими організаціями, які входять до складу спілки:  “Бачити серцем”, “Групою Активної Реабілітації” та “Родиною для людей з інвалідністю”.

«У межах проєкту отримають підтримку сім’ї, які виховують дітей з комплексними порушеннями розвитку. Окрім цього, для людей з травмами спинного мозку  будуть закуплені комплекти джерел безперебійного живлення. Також буде облаштовано Центр для соціальної реабілітації та соціально-трудової адаптації осіб з інвалідністю у Києві», — повідомила Дар‘я Сидоренко. 

Проєкт буде реалізований за фінансової підтримки європейського партнера – Каталонського фонду співробітництва в галузі розвитку. Це неприбуткова організація, що складається з міських рад та інших органів місцевого самоврядування. Фонд виділяє частину свого бюджету на фінансування заходів для співробітництва в галузі розвитку та міжнародної солідарності.

Нагадаємо,  «Ліга Сильних» – громадська спілка, яка була утворена в кінці 2021 року. Головне завдання – об’єднати громадські організації та активізувати людей з інвалідністю для участі в реалізації власних прав. З моменту повномасштабного вторгнення одним із фокусів роботи організації стала допомога людям з інвалідністю. Наразі в спільноту «Ліги Сильних» входять 50 організацій.