В Україні майже 11 тисяч людей з інвалідністю отримали допомогу з 24 лютого

Опубліковано

В Україні майже 11 тисяч людей з інвалідністю отримали допомогу, починаючи з моменту повномасштабного вторгнення.  Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки Ліги сильних Дар’я Сидоренко.

«Допомогу отримали 10 834 людей з інвалідністю. Найбільша кількість звернень стосувалась консультацій чи інформаційної допомоги – 5950. Близько 2 тисяч людей отримали гуманітарну допомогу. Також 965 людей звернулися за психологічною допомогою, а 513 – за правовою», – розповіла виконавча директорка громадської організації Ліга сильних Дар’я Сидоренко.

Допомога надавалася в рамках реалізації проєкту у партнерстві з European Disabilities Forum (EDF). Проєкт спрямований на підсилення організацій спільноти Ліги сильних у допомозі людям з інвалідністю, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Нам вдалося об’єднати 11 організацій для допомоги людям з інвалідністю під час широкомасштабної війни. Кожний із наших партнерів займався своїм напрямком – хтось евакуацією, хтось – гуманітарною чи правовою допомогою. Ми і зараз продовжуємо надавати допомогу та підтримку людям з інвалідністю в рамках проєкту співпраці з нашим європейським партнером», – відмітила виконавча директорка громадської спілки Ліги сильних Дар’я Сидоренко. 

Довідково. Ліга Сильних – громадська спілка, яка була утворена в кінці 2021 року. Головне завдання – об’єднати громадські організації та активізувати людей з інвалідністю для участі в реалізації власних прав. З моменту повномасштабного вторгнення одним із фокусів роботи організації стала допомога людям з інвалідністю. Наразі в спільноту Ліги сильних входять 50 організацій. 

1 Коментар

  1. Доброго дня. Чи може жінка ВПО з 3 групою інвалідністю отримати допомогу?

Коментарі закриті.